torsdag 13 augusti 2009

Fixa och snygga till vid trapp

Då var det att kapa frigoliten mot trappan. Elen som går upp mot väggen går till förrådet. Sedan stod ett dräneringsrör som ligger ca 15 cm under mark och mynnar ut bakom förrådet, stupröret från förrådet går också ihop med denna mynning. Där ligger också gult elrör som skall fortsätta till proppskopet ca 10 m till. Trappen består av beklädd sprängsten. Så några fick komma upp!


För att få snygg framsida grävde jag in under trappen. Edvin och jag borra sedan hålet med en lånad slagborrmaskin. Den sluta och fungera. Elsladden var nästa av vid ingångshålet. Så jag skruva isär den och kapade sladden och kopplade ihop den igen. Så nu har vi förberett med ny el in i huset. Dräneringsröret skall inte luta inåt. utan skall höjas vid igenfyllnad av detta hål.

I samråd med mina barn har vi bestämt att ta bort den klump till trapp och ha en trätrapp istället. Här bilar Edvin bort räcket som vi skall återanvända till nya trappen!


Ser lite naket ut med bara ett räcke! Vi kan nu börja bila trappan och låta smådelar gå i det hål jag grävt. Större delen av trappen kommer att åka i stora gropen.

Behöver även få rätt fall från huset på framsidan. Från huset skall marknivån vara vid grund 15 cm högre än 3 meter ut. Nu är det i stort sett tvärtom.

Kul att göra något annat än skrapa, måla och kitta. Imorgon kommer platonmattan och frigiliten ha en list på sig.



Här är en bild efter gårdagens jobb, som ni ser ser det bättre ut när gruset går fram till källarvägg. Klickar man på bilden så ser man tydligt vilken härva med rör som stack upp!

Nu skall vi ha biokväll hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar